Oljčno olje z zlatom

Svoje znanje in izkušnje smo vložili v izdelek, ki je zasnovan z roko v roki z naravo, ni izdelan industrijsko in je v celoti rezultat ročnega dela z upoštevanjem in spoštovanjem tradicije. Uporabili smo domač slovenski les, kakovostno steklo slovenskih steklarn, najkakovostnejše hladno stiskano deviško oljčno olje in ščepec zlatega prahu.

Hladno stiskano. Z dodanim 24-karatnim zlatom.
Ker je samo najboljše dovolj dobro za vas.

puravida slovenia

Ekološka pridelava

Pridelano na slovenski obali, v nasadu 700 oljk avtohtonih sort.


Avtohtone sorte

Oljčno olje PURAVIDA izdelujemo iz oljk iz ekološkega oljčnega nasada v Ankaranu. Oljčni nasad obsega prek 2 ha, na katerih raste približno 700 oljčnih dreves, večinoma avtohtonih slovenskih sort, kot so istrska belica, ankaranska in piranska črnica, drobnica, buga in štorta, ter nekaj mediteranskih sort – leccino, pendolino, frantoio in maurino. Ročno obrane plodove še isti dan stisnemo zgolj z mehanskimi postopki v najsodobnejši stiskalnici – torklji Lisjak v Stari Šalari. Temperatura ob stiskanju ne preseže 27 °C.


Ekološka pridelava

Letno pridelamo okoli 2000 litrov hladno stiskanega, ekstra deviškega oljčnega olja, zlato-zelene božanske tekočine, ki ji ni enake. Ekstenzivno trajnostno kmetovanje zagotavlja kakovost in ekološko neoporočenost.

Vplivi na zdravje

Naj darovi dolgožive in nezahtevne oljke pomagajo pri skrbi za vaše zdravje.

Dorjan Marušič, dr. med., spec. int. med.

Srčno-žilne in rakave bolezni predstavljajo največjo grožnjo razvitemu svetu. Kljub vztrajnemu raziskovanju znanosti ni uspelo poiskati vzroka njihovega nastanka, zato pa je prepoznan vpliv dejavnikov tveganja za te bolezni. Celovito in športno življenje zagotavlja boljše zdravje, ki si ga težko predstavljamo brez zdrave in uravnotežene prehrane. Številne mednarodne študije so potrdile vpliv na dolžino in kvaliteto življenja diete bogate z ribami, sadjem, zelenjavo, žitaricami in antioksidanti. To izpolnjuje mediteranska dieta z oljčnim oljem. Oljčno olje je lahko prebavljivo, pospešuje izločanje želodčnih sokov in omogoča boljšo absorpcijo vitaminov, zlasti vitamina E. Varovalni učinki oljčnega olja so posledica visokih vsebnostih antioksidantov, kot so polifenoli, ki jih vsebujejo oljčna olja, in v uravnoteženi maščobno kislinski sestavi. Antioksidanti (flavonidni polifenoli) preprečujejo okvare celic. Organizem ne tvori vitaminov E, D, A in K, ki so topni v oljčnem olju, bogatem z esencialnimi maščobnimi kislinami. Oljčno olje predstavlja osnovo številnim dietam srčno-žilnih bolnikov, bolnikov s sladkorno boleznijo, vnetji sklepov.

Zgodovina in tradicija

Omenjeno že v 2. stoletju našega štetja.

Tradicija pridelave oljčnega olja na območju Slovenske Istre sega daleč v preteklost in istrsko olje omenja že grški geograf Pavzanij (okoli 110–180 n. št.) v svojem delu Opis Grčije. Pridelava olja na tem območju je omenjena tudi v več virih, ki so nastali v 13. stoletju in kasneje.

Do druge polovice 19. stoletja je bila pridelava oljčnega olja osrednja gospodarska panoga, po hudi pozebi 1929 pa je oljkarstvo nekoliko zamrlo. Ponovno oživljanje te tradicije se je začelo po letu 1985. Po dolgih polemikah in desetletjih slabe prepoznavnosti danes oljčno olje iz Slovenske Istre slovi kot svetovna kulinarična posebnost, redkost, saj se zaradi specifične geografske lege in klimatskih ter podnebnih posebnosti krajev, v katerih rastejo naše oljke, ločuje od drugih.

Olje večinoma prihaja iz majhnih zasebnih oljčnikov (do 0,4 ha), oljke za pridelavo ekološkega oljčnega olja v slovenski Istri pa so pridelane na zgolj 92 ha.

Geografska lega in podnebne značilnosti

>

Podnebne značilnosti Slovenske Istre

Slovenska Istra se nahaja na skrajnem severu Jadranskega morja in njegove obale. Tu se srečata toplo mediteransko in hladnejše celinsko podnebje, kar ustvarja posebne razmere, ki oljčno drevo včasih v boju za preživetje privedejo do njenih skrajnih zmožnosti.

Ob tem nastanejo posebni pogoji oziroma tako imenovano obalno submediteransko podnebje, ki ga nekateri imenujejo tudi »podnebje oljke«. Za to okolje so značilna topla, suha poletja ter precej hladne in vlažne zime z občasnim snegom, kar lahko močno oklesti rodnost oljčnega drevesa in s tem proizvodnjo olja.

Geografska lega ter podnebje sta glavni začimbi slovenskega istrskega oljčnega olja, ki ga naredita tako drugačnega od vseh ostalih.

Zlato

Sploščeno na debelino 1 / 7000 mmm

Izvor zlata

Oljčnemu olju pravijo tudi zeleno zlato in mi smo se odločili, da mu bomo dodali 24-karatno jedilno zlato ter ga tako naredili še bolj posebnega, prepoznavnega ter drugačnega. Po najnovejših raziskavah naj bi bil nastanek zlata še bolj dramatičen, kot so sprva domnevali. Zlato naj bi nastalo ob razmeroma redkem in veličastnem pojavu – ob trku dveh nevtronskih zvezd, ki sprostita ogromne količine žarkov gama in ustvarita edinstvene pogoje za nastanek zlata. Osupljivo!

Edinstveno doživetje

Jedilno zlato izdelujejo tako, da čisto zlato sploščijo na debelino 1/7000 mm, pri čemer iz 1 grama nastane 1 kvadratni meter zlata, ki ga potem zdrobijo v zlati prah, ki se v zdravstvene namene uporablja že stoletja.

Z zlatom so že v starih časih zdravili revmo in artritis, saj naj bi delovalo protibolečinsko, kot neke vrste aspirin. Danes se zlato uživa kot tekoče koloidno zlato in kot dekoracija v prehrani. Zlato boste na deklaracijah našli pod oznako E175. Mi smo ga dodali olju in nastal je magičen napoj, ki nudi edinstveno doživetje.

Z roko v roki z naravo

Skrbno pridelano z ročnim delom

Z upoštevanjem in in spoštovanjem tradicije

Hladno stiskano
ekstra deviško oljčno olje Slovenske Istre


Vonj

Vonj po zdrobljenih oljčnih listih in zeliščih ter sveže pokošeni travi.

Okus

saden in lahek, okus po zelenjavi ter zeliščih
z uravnoteženo grenkobo in pikantnostjo.

Steklena embalaža

Visoko kakovostno steklo 200 ml / 500ml.

Embalaža

Lesena škatla, gravirana

PURAVIDA oljčno olje 200 ml

200 ml

PURAVIDA oljčno olje

PURAVIDA oljčno olje 500 ml

500 ml

PURAVIDA oljčno oljeOljčno olje je:

  • simbol Mediterana,
  • simbol zdravja,
  • simbol gastronomskega užitka,
  • polno najplemenitejših zdravih maščob,
  • simbol svobode in trdoživosti,
  • sijajen dodatek najboljšim jedem,
  • božansko sredstvo za nego telesa,
  • eliksir življenja
  • božanski sad,
  • tekoče zlato.

Puravida oljčno olje
izvrstno dopolnjuje širok nabor jedi.

Najbolje se znajde ob izbranih kulinaričnih mojstrovinah,
katerim je ob postrežbi dodan le zamašek najkakovostnejšega olja.

Kontaktirajte nas

Pošljite nam sporočilo

Kontakt

PURAVIDApuravida slovenia

galerija slik

 

fotografije izdelka